In de zomer vind ik het leuk te experimenteren met koude dranken. Zelf ijsthee maken van afgekoelde rooibos- of groene thee met vruchten en limonades erdoor (recepten volgen nog deze zomer) of iets lekkers met koffie. De afgelopen dagen heb ik verschillende keren opnieuw recepten getest voor de beste sojaijskoffie. het is, heb ik besloten, ook een kwestie van smaak.
Allereerst ben ik gewone koffie gaan zetten, 1 theekop vol. Ik hou zelf niet van koffie (ik drink alleen maar cappuccino's en latte machiatto's) dus van mij hoeft het niet per se heel sterk (des te meer suiker en melk zou ik eraan toe moeten voegen en dat maakt het veel calorierijker dan het toch vaak al is!). In een beker heb ik een papje gemaakt van 1,5 eetlepel cacao met een beetje gekookt water. Dat papje heb ik toegevoegd aan de koffie, net als een flinke scheut kaneelpoeder (naar smaak!). Daarna heb ik agavesiroop toegevoegd. Ik heb 2x in de fles geknepen. Daarna ben ik afwisselend sojamelk (dat is volgens mij de dikste alternatieve melk) en sojaroom (ja, de kookroom!) toe gaan voegen om het zacht, melkerig en romig te krijgen. Heel goed roeren nu en het liefst een paar uurtjes wegzetten in de koelkast zodat het ijskoud wordt. In het glas kun je ijsklontjes toevoegen. Ik kon met dit mengsel 2 longdrinkglazen vullen. Naar smaak kun je nog sojaspuitslagroom op de drankjes spuiten. Blijf vooral variëren en experimenteren zodat je jouw favo smaak krijgt.
Drinkze!!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten