Recept bananenbrood voor 2 personen (20x10cm)
2 rijpe, middelgrote bananen, geprakt
3/4de kop bloem (ik gebruik zelf een combi van speltmeel en volkorenmeel)
1/3de kop haverzemelen
2 eetlepels zonnebloemolie
3 eetlepels agavesiroop (mag ook rietsuiker zijn)
beetje zout
1/4de theelepel baksoda (bicarbonate of soda)
optioneel: gehakte walnoten, eetlepel cacaopoeder.
1. Verwarm de oven voor op 180 graden celsius.
2. Mix eerst de droge ingrediënten (bloem, zemelen, zout en baksoda) door elkaar.
3. Voeg dan de olie, de siroop (naar smaak meer of minder) en de bananen toe. Daarna kun je optioneel bijvoorbeeld nog walnoten toevoegen of cacaopoeder, om er resp. een walnotenbananenbrood of een chocobananenbrood van te maken.
4. Ik gebruik voor dit kleine broodje mijn 1-persoonslasagneschaal, die ik bekleed met bakpapier.
En dan ...
het bananenbrood. Eet smakelijk!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten