zondag 3 juni 2012

Bananenbrood

Als ik 's ochtends tijd heb maak ik graag een bananenbrood. Het mixen van de ingrediënten is binnen 5 minuten gebeurd (met de hand) en het brood zelf moet ongeveer een half uur in de oven. Voor het douchen zet ik het brood erin, en na die tijd heb ik dan een fantastisch ontbijtje.

Recept bananenbrood voor 2 personen (20x10cm)
2 rijpe, middelgrote bananen, geprakt
3/4de kop bloem (ik gebruik zelf een combi van speltmeel en volkorenmeel)
1/3de kop haverzemelen
2 eetlepels zonnebloemolie
3 eetlepels agavesiroop (mag ook rietsuiker zijn)
beetje zout
1/4de theelepel baksoda (bicarbonate of soda)
optioneel: gehakte walnoten, eetlepel cacaopoeder.

1. Verwarm de oven voor op 180 graden celsius.
2. Mix eerst de droge ingrediënten (bloem, zemelen, zout en baksoda) door elkaar.
3. Voeg dan de olie, de siroop (naar smaak meer of minder) en de bananen toe. Daarna kun je optioneel bijvoorbeeld nog walnoten toevoegen of cacaopoeder, om er resp. een walnotenbananenbrood of een chocobananenbrood van te maken.
4. Ik gebruik voor dit kleine broodje mijn 1-persoonslasagneschaal, die ik bekleed met bakpapier.

 
5. Zo gaat het de oven in. Zet het brood laag in de oven op een rek, ongeveer 30 minuten. Check dan met een satéprikker of de binnenkant gaar is. Dit verschilt nogal per oven.

En dan ...


het bananenbrood. Eet smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten