................ FOOD, TRAVEL, PHOTOGRAPHY - Good things in life!
woensdag 5 oktober 2011
Roertofu op toast
Roertofu op toast
- 1 persoon -
ongeveer 1 kleine eetlepel zonnebloemolie (om in te bakken)
een kleine ui, of twee lente-uitjes
een stukje paprika, in kleine stukjes
een beetje geperste knoflook
2 deelblokjes spinazie, ontdooid
1/4de van een stevig blok tofu (AH Puur & Eerlijk)
beetje turmeric of kerriepoeder (voor de gele kleur!)
beetje komijnzaad
beetje paprikapoeder
eetlepel edelgistvlokken (optioneel)
versgemalen zout en peper
een lekkere boterham om te toasten in de broodrooster
1. Snipper de ui en bak deze in wat olie goudgeel. Voeg de paprika toe en daarna de knoflook. Verkruimel de tofu en roer dit door het mengsel. Voeg de spinazie toe en daarna de kruiden en de vlokken. Roer het mengsel goed door zodat de kruiden zich vermengen.
2. Rooster de boterham in de broodrooster zodat deze lichtbruin wordt.
3. Strooi de roertofu over je boterham.
Dit recept is een goed alternatief voor een roerei. Toch is de smaak van tofu natuurlijk niet te vergelijken met dat van een ei. Veganisten die lyrisch zijn over tofu als ei-vervanger of als soort van feta die begrijp ik niet. Zelf heb ik het nodig om het als een ander product te bekijken met een andere smaak. Op zichzelf staand smaakt het best prima!
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten