woensdag 26 oktober 2011

Aan de vergeten groenten

Vorige week heb ik me voorgenomen alle groenten die ik nog niet eerder heb gegeten eens te proberen. Veel groenten die je vindt op de bio-groentekraam (of tussen de groenten in de natuurwinkel) hebben de naam 'Vergeten groenten' gekregen - ze werden jaren geleden (volgens mij vaak in de oorlog) gegeten en sindsdien zijn de in de vergetelheid geraakt omdat ... tja, wie zal het zeggen. Het is namelijk niet zo dat ze minder lekker zijn heb ik inmiddels ervaren!

Vorige week ben ik begonnen met de aardpeer. Ik kwam een recept tegen in het boek van Lisette Kreischer (Ecofabulous) en dit recept was zo simpel dat ik het eigenlijk niet over kon slaan. Ik kocht 500 gram aardperen (voor 1 persoon is 250 gram genoeg) en bekeek de rare vormpjes eens goed ... ik vroeg me serieus af of dit wel lekker werd. Voor de zekerheid heb ik een extra groente (pompoen, geroosterd) klaargemaakt zodat mijn avondmaaltijd in elk geval compleet was!


Was de aardpeertjes en kook ze in de schil in zo'n 5 minuten voor (bij voorkeur in een stoompan). Snij ze in 3-en of in 4-en en gooi ze dan in een ovenschaaltje om met wat zout, peper, olie en knoflook en dan nog even in de oven roosteren (20-25 min op 225 graden).

De stukjes met teveel schil vind ik persoonlijk niet zo lekker, maar voor de rest is deze groente best heel oké. Hij smaakt erg ... aards!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten