donderdag 13 oktober 2011

Gebakken bloemkool

Bloemkool at ik soms met een kerrie- of een kaassausje en een enkele keer maakte ik er een curry mee. Zolang het maar niet te gaar (en dus sompig) wordt gekookt, vind ik het een prima groente, maar ik was geen megafan.
Onlangs veranderde dat! In een tijdschrift las ik een verslag van een redacteur die naar NYC was geweest en daar bloemkoolsteak had gegeten. Dat kwam me bekend voor uit het kookboek van Alicia Silverstone en idd daar stond iets dergelijks in, niet alleen met bloemkool maar tezamen met venkel.
Ik wilde de bloemkool wel proberen.
Het is supereenvoudig!!

Verwarm de oven voor op 180 graden.
Haal de groene bladeren van de bloemkool en was de kool.
Snij de bloemkool dan in plakken alsof je een brood snijd.
Leg de plakken bloemkool op een stuk bakpapier op een ovenrek.
Kwast olijfolie over alle stukken bloemkool en bestrooi daarna met versgemalen peper en zout.
Zet 15 minuten in de oven.
Draai de plakken dan om en kwast nogmaals met een beetje olijfolie.
Strooi er ook nog wat peper en zout over.
Na nog een kwartier is je oven bloemkool klaar.
Eet smakelijk!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten