donderdag 19 juli 2012

Wraps als lunch

Mijn favoriete lunch van de laatste maar weken moeten toch wel gevulde wraps zijn. Je kunt er zoveel kanten mee op!


Per persoon is 2-3 wraps voldoende (ze vullen helaas niet zo goed als een stevig volkoren brood).
Ik begin dan met een laag hummus (ik varieer met de smaak) of met een leuke chutney van bijvoorbeeld tomaat.
Daaroverheen leg ik meestal een laagje spinazie (rauw).
En dan begint het variëren:
* geraspte wortel
* stukjes paprika
* plakjes komkommer
* gegrilde aubergine
* plakjes avocado
* lente-ui, rode ui snippers
* plakjes olijf
* kappertjes
* partjes tomaat
* tuinkers
* een paar theelepels soja-yoghurt maakt het lekker fris

Voor onderweg heb ik laatst Griekse wraps gemaakt. Die waren vegetarisch (ik heb feta gebruikt):
- ik begon met een dun laagje mayonaise (of tofunaise)
- toen de spinazie
- daaroverheen stukjes komkommer, tomaat, zwarte olijf en feta
en klaar. Juist het variëren maakt dat ik er maar niet zat van raak.
Eet smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten