vrijdag 6 juli 2012

Bevroren perzik toetje

Misschien ken je de banana soft serve al. Daar bestaan veel varianten op, waaronder deze met perzik (de perzik is ook goed te vervangen voor mango, heb ik van horen zeggen!).


Voor 1 persoon heb je nodig:
1 rijpe perzik
1/4 de kopje kokosmelk
beetje druiven- of perziksap (dit kun je ook vervangen door wat meer kokosmelk)
geraspte kokos

Schil de perzik en snij hem in stukken. Vries de perzik een paar uurtjes in. 3 of 4 uur is
meestal wel voldoende. Haal de perzik uit de diepvries, doe hem in een kom, giet de
vloeistof erbij en zet de staafmixer erop (kan ook met een keukenmachine als je de
gelukkige bezitter van zo'n fantastisch apparaat bent - ik dus niet!). Pureer tot een mousse.
De mousse is nu iets gesmolten. Je kunt 'm naar wens nog even terugzetten in de diepvries,
maar ook gewoon meteen opeten. Serveer hem dan in een schaaltje en strooi er wat
geraspte kokos over. Jummie!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten